Lempelser for besøg på kommunens plejehjem

Brev sendt til pårørende
hvert plejehjem har medsendt oplysninger til lokalt brug.

Lempelse af besøgsrestriktioner på plejehjem

Kære pårørende

Styrelsen for Patientsikkerhed har fredag den 13. november 2020 udstedt et nyt påbud om midlertidige besøgsrestriktioner på plejehjem i Aabenraa Kommune.
Det nye påbud er en lempelse af de besøgsrestriktioner Styrelsen for Patientsikkerhed for nylig indførte og åbner for, at op til tre faste, nære pårørende kan besøge beboere på plejehjemmene i Aabenraa Kommune - dog kun i et særligt besøgsrum og kun to ad gangen.
Hver plejehjemsbeboer kan således udover ”den nærmeste pårørende”, de allerede har udpeget, vælge to faste ”nære pårørende”, som kan besøge beboeren i besøgsrummet.
Henover weekenden har vi indrettet besøgsrum på plejehjemmene, der er klar til at blive taget i brug.
Vær opmærksom på, at det stadig gælder at
- det kun er ”den nærmeste pårørende”, der må besøge plejehjemsbeboeren i dennes bolig, med mindre besøget sker i ”en kritisk situation”.
- besøget skal foregå udendørs, hvis beboeren ønsker besøg af andre end de tre faste, nære pårørende eller af flere end to personer ad gangen
Retningslinjerne ift. afstand, mundbind mm. gælder også stadig. Og vi håber, at I som pårørende vil hjælpe os med at spritte af efter besøg og fortsat være påpasselige med at holde retningslinjerne ift. afstand, når I færdes på og omkring plejehjem.
Derudover er det vigtigt, at du som pårørende ikke tager på besøg på et plejehjem, hvis du har symptomer på coronavirus.